Der foregår jagt verden over

14 april 2022 Anders Lundtang Hansen

advertorial

Her i Vesten er jagt i de fleste lande noget, som man dyrker på hobbyplan, eller hvor man udøver det for at holde bestanden nede.

Selvfølgelig jager vi også for at nedlægge bytte, men det er lige så meget noget, som man gør for at sælge det til restauranter og lignende for at lave retter, hvor man virkelig viser, at maden er frisk og kommer fra naturen, så der er tale om noget vildt, der har levet på deres egne præmisser.

Sjældent handler det om, at vi jager for at kunne få føde på bordet, for vi har for længst omstillet os til en anden livsstil, hvor vi sørger for at få føde på en anden måde, så vi ikke er afhængige af – eller skal være bange for – om vi kan fange et bytte hver dag.

Sådan er det jo slet ikke mange andre steder i verden.

Jagt

Jagt foregår på globalt plan

Man siger lettere nedsættende, at der er nogle lande, der er lidt tilbagestående, men når man ser på, hvordan de jager, så kan der være noget om det.

Selvfølgelig er der nogle stammer, der vælger at leve på den her måde, men der er andre, der ikke har udviklet sig, og de kan bare lide at jage med gammeldags jagtudstyr, som de altid har gjort det.

jagtudstyret har ellers udviklet sig gevaldigt gennem tiden, men det er da også klart, at det ikke er alle i verden, der har råd til moderne jagtudstyr.

Desuden kan man jo sige, at hvis man er et stammefolk, der stadig har succes med at jage med det udstyr, som de har brugt i hundrede år, så er der jo ingen grund til at udskifte det.

Man skal respektere andre kulturer og deres måder at jage på, specielt når det handler om at overleve.

Flere Nyheder