Gro planter hele året med vækstlys

14 september 2021 Lotte Hindsberg

I Danmark gror vi primært have og drivhusplanter om foråret og sommeren. Det skyldes selvfølgelig den kolde vinter som de fleste planter ikke kan klare, men også at planterne har brug for mere lys end de kan få om vinteren. Hvis de skal klare sig med så lidt lys bliver de tynde og ranglede. Dette gælder f.eks. for chilier. Det behøver i midlertid ikke være sådan.

Med led vækstlamper kan du dyrke hele året rundt. Eller forlænge og starte sæsonen længe før, end hvad naturen tillader. Det betyder blandt andet, at du kan starte næste års produktion af chilier allerede i oktober/november, frem for til januar/februar. Chili er længe om at spire og bruger måneder på at vokse sig store. Ved at give dem vækstlys i de mørke vintermåneder giver du chilierne op til fire måneder at vokse sig store i, hvilke alt andet giver flere chilier. Dette gælder selvfølgelig også andre planter. Artiskok f.eks som også skal startes tidligt på året. 

Valg af vækstlys

Vækstlys kommer i mange forskellige farver og jo grimmere jo billigere. Du kan få alt fra lilla lys, der mest minder om noget fra en sengekants film til hvidt lys. Har du et seperat rum, en kælder eller andet, hvor du ikke selv skal opholde dig, betyder farven knap så meget, men skal du f.eks. have dine planter stående i stuen, anbefales det at bruge de ekstra penge og få vækstlys og vækstlamper, der minder om en almindelig pære. 

Er du i tvivl om hvilke lys du skal have og hvilke lamper der passer bedst til det du gerne vil gro, er der masser af hjælp at hente. Din forhandler af vækstlys kan råde og vejlede dig, så du får det optimale. Både i form af vækstlamper, men også mht. hvilke lys du skal skal vælge. Få Facebook kan du også finde masser af god viden.

Flere Nyheder