Hvad er anbefalingen om e-cigaretter?

Der findes mange forskellige udlæg af, om det er sundt eller ej at dampe, som det også kaldes at ryge e-cigaretter, og selvom der findes et mangefacetteret udvalg af typer af e-cigaretter og e-væsker, som du blandt andet kan få et stort udvalg af her: http://prodamp.dk/

så er det ikke alle instanser, der er fortalere for brugen af og benyttelsen af e-cigaretter, og selvom vi ikke vil fremhæve et direkte og usagligt modargument omkring e-cigaretter, så vil vi i denne artikel fremhæve, hvad den sundhedsfaglige myndighed i Danmark, Sundhedsstyrelsen, udtaler og anbefaler den danske befolkning omkring e-cigaretter og produkter hertil.

Som det første punkt understreger de på det kraftigste, at man skal ringe til Giftlinjen, hvis man ved et uheld har indtaget e-væske i sin flydende form og ikke som omsat damp, som det er meningen, e-væske skal bruges som.

Det næste punkt på Sundhedsstyrelsens anvisninger omkring e-cigaretter lægger sig i forlængelse af, at e-cigaretter stadig er et relativt nyt fænomen og bliver omdænget med mange myter og rygter, så selvom der er vedvarende forskning på området, så anbefaler Sundhedsstyrelsen ikke brugen af e-cigaretter, da de mener, at man endnu ikke har klarlagt eventuelle sundhedsskadelige bivirkninger ved at benytte e-cigaretter.
Fortalere for e-cigaretter mener imidlertid ofte, at der er rigeligt med bevismaterialer for, at e-cigaretter kan anbefales, og at det blot er et spørgsmål om tid, før befolkningen indser alt det positive ved e-cigaretter.

Endvidere skal man ifølge Sundhedsstyrelsen sørge for at holde e-cigaretter og dens tilhørende produkter langt væk fra børn. Skulle de unge størrelser mod forventning få indtaget e-væske i flydende form, så retter de atter opmærksomheden mod Giftlinjen.

Ved nogle beværtninger og udskænkningssteder er det tilladt at dampe indendørs, selvom man ikke må ryge tobak samme sted, men Sundhedsstyrelsen understreger, at de ikke anbefaler, at man damper indendørs, da man ifølge dem ikke kender til konsekvenserne af passiv dampning.