Hvilke boligtyper i København kan tåle en gulvafslibning?

Vores hovedstad herhjemme i Danmark, København, rummer på mange historiske bygninger, der næsten slænger sig klods op ad nybyggeri, der skuer mod fremtiden.

Det er værd at bevare de gamle, historiske bygninger med deres lige så famøse gulve, for gennem århundrede har træmateriale været det foretrukne til at bygge gulve af. Det tog tid og slid at skabe den slags, men resultatet var også derefter.

Der gik lang tid, før man begyndte at støbe gulve af blandt andet cement, og selvom det er en nem løsning, så er det værd at bemærke, at man stadig bruger træ til at lave gulve af, om det så er sildebensparket, store massive egetræsbjælker eller noget helt andet, så laver man stadig gulve af den slags.

Men forståeligt nok kan man som husejer, butiksindehaver, institutionsleder, forsamlingshals-ansvarlig og meget andet i København godt stille sig det vigtige spørgsmål, om ens gulv nu kan holde til at blive slibet ned.

Det korte svar er, at hvis det er af træ, så er der en stor sandsynlighed for, at du sagtens kan få slebet dit gulv ned i København.

Man skal egentlig ikke fokusere så meget på bygnings-indretningen eller brugen af denne, for gode gulvafslibere kommer ud til alle opgaver, uanset om det er til private, erhverv eller i det offentlige.

Her skal man mest kigge på, om gulvet er bevaringsværdigt eller på anden måde ramt af nogle beføjelser, der gør, at man skal behandle gulvet mere nidkært, end man måske gør ved en almindelig gulvafslibning.

Ellers skal man kigge på faktorer som, hvor slidt gulvet er, hvor længe siden det er siden, at det sidst er blevet slebet ned; hvilken trætype man har med at gøre og en del andet in mente.

Det kan den gode gulvafsliber kommer ud og lave en bedømmelse af, inden man eventuelt kaster sig ud i arbejdet.