Hvorfor lyder laserskæring bare så sejt?

06 november 2019 Anders Lundtang Hansen
Hvorfor lyder laserskæring bare så sejt?

Laser skæring er selvfølgelig en alvorlig sag, som man bruger i industrien til at skære perfekt ned til mindste millimeter ved blandt andet at indstille en computer til at skære med laseren for en, så man ikke er i tvivl om, at der bliver skåret perfekt til.

Men du kan nok ikke løbe fra, at når du hører om laserskæring, så løfter mundvigen sig lidt, og du kommer til at tænke på noget vildere, der formentlig er fra fiktionens verden.

Og hvorfor kan det så lige være, og hvilke eksempler kan man komme med i den forbindelse?

Det er ingen hemmelighed, at videnskaben ofte tager udgangspunkt i fiktionen for at forsøge at lave opfindelser eller løse moderne problemer, og det har stået på lige siden de første skrifter blev lavet, hvor mennesket for eksempel ønskede at kunne flyve, frem til Jules Verne med alle sin fantasifulde beskrivelser af fremtidsopfindelser, som faktisk blev til virkelighed og helt frem til i dag.

Så faktisk er laser noget, som første gang så dagens lys i fiktionen og skulle være noget, som både var mere præcist og dødbringende, end for eksempel almindelige pistolskud og maskingeværer var det.

Man så superhelte bruge dem, som de kunne skyde med ud af øjnene, og senere hørte man om det i Star Wars-filmene, hvor der blev brugt lyssværd, der var en afart af lasersværd.

Også i Terminator-filmene ser man moderne geværer, der kan skyde med laser, som er lettere at se, sigte med og ramme mere alvorligt, end de gamle patroner var det.

Selv i den reelle verden så man blandt andet under Den kolde krig, at de to store modstandere gjorde deres for, at de kunne udvikle lasere, som var stærkere end modpartens.

Så det er helt forståeligt, hvis du får lyst til at se en superheltefilm, når du hører om lasere.

Flere Nyheder