Hvorfor skal jeg gå i alkoholbehandling?

06 oktober 2020 Astrid Pedersen

Du skal gå i alkoholbehandling når du ønsker at rette op på dit liv. Dette kan nemlig kun ske hvis du dropper flasken helt og holdent.

Alkohol er et utroligt skadeligt stof som gradvist vil nedbryde dit sind, din krop og din hjerne. Det er ganske enkelt ikke muligt at opretholde en sund tilværelse hvis du lader alkoholen styre dit liv. Selv om alting måske tegner fint og lyst lige nu er det et udtryk for selvbedrag hvis du tror at det fortsætter sådan.

Din afhængighed vil kræve mere og mere af dig, fysisk såvel som psykisk. Når et afhængigheds betinget misbrug først har bidt sig fast vil det blot eskalere. Og det kan nå at koste dig din familie, din bolig, dit job, dit helbred og hele dit eksistens grundlag før det til slut uvægerligt vil koste dig dit liv.

Kan jeg selv vænne mig af med mit alkohol forbrug?

Det kan godt være at du selv mener at du har viljestyrke nok til at holde op med at drikke fra den ene dag til den anden. Men selv om dette skulle være tilfældet bør du ikke forsøge. Det kan nemlig være meget farligt at forsøge sig med afvænning på egen hånd.

De tømmermænd, du måske oplever fra tid til anden, er for ingenting at regne imod de abstinenser du som inkarneret alkoholiker vil skulle gennemgå når du kvitter ”cold turkey”. Her snakker vi dagevis af ulidelige smerter, rystelser, opkast og feber. Du kan opleve afgrunds dyb depression og måske endda delirium. Og fristelsen til at dulme ubehaget med en sjus vil være helt uimodståelig.

Derfor bør du opsøge et behandlingscenter som har speciale inden for afvænning af alkoholikere. Hos Behandlingscenter Stien vil du altid kunne få rådgivning, og et tilbud om et behandlings forløb som kan hjælpe dig til et liv uden alkohol. Læs mere på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/ 

Flere Nyheder