Kvinder og lingeri

Ikke alle kvinder bruger mange penge på lingeri, men de fleste af os gør. Hundredevis af kroner og en stor mængder kræfter bliver brugt i jagten på det helt rigtige undertøj, men hvorfor? Det er et spørgsmål, vi vil kigge lidt nærmere på her på bloggen – er du nysgerrig, så læs med nedenfor.

Syddansk Universitet har i samarbejde med Ålborg Universitet undersøgt, hvorfor kvinder sætter så stor pris på at være klædt i det rigtige lingeri inders inde, og hvorfor det er så svært for mænd, at købe det rigtige undertøj til konen og kæresten.

Understreger personligheden

Et af de mere markante svar, der kom frem gennem interviews med adskillige kvinder er, at vi elsker undertøjet, fordi det giver os mulighed for at udforske andre sider af vores personlighed, og samtidig kan vi markere vores sociale identitet og tilhørsforhold gennem lingeriet. Og selvom man kunne fristes til at tro det, så er det ikke i soveværelset, undertøjet skal vises frem – det er i omklædningsrummet. Og netop her blandt ligefæller, ønsker kvinderne ikke at blive stemplet som hverken “billig”, “kedelig”, “husmoragtig” eller “sjusket”.

Og skal vi være helt ærlige, så er det da noget vi kan nikke genkendende til. Fin, sexet og bevidst er vist nærmere de ord, vi gerne vil have knyttet til vores påklædning, når vi står side om side med de andre kvinder i omklædningsrummet kun iført lingeriet.

Kan mænd købe undertøj?

Og så er der hele spørgsmålet om, hvor vidt mænd kan finde ud af at købe lingeri til konen eller kæresten. Det viser sig nemlig, at de ofte rammer ved siden af, når de forsøger, og det skyldes i følge universiterne, at mænd og kvinder har et helt forskelligt syn på, hvad der ser godt ud.

Mænd tænker, at det fotomodellen har på, det ser da frækt og sexet ud – så det gør det nok også på hans udkårne. Det ved kvinden godt, at det ikke nødvendigvis gør – og samtidig er det måske heller ikke lige præcis det udtryk, kvinden ønsker, når hun skal understrege sin personlighed med valget af lingeri.

Derudover er der den helt praktisk forhindring for mændende, at de har meget lidt forståelse for funktionelle ting som størrelse og stil. De aner i virkeligheden ikke, hvilken trusse kæresten helst vil have, om bh’en skal være med bøjle eller ej, og om undertøjet skal være rosa, dybblå, sort eller noget helt fjerde.

Få mere af vide

Har du selv en stor interesse for lingeri, så følg med på kvalitets-undertøj.dk, hvor der løbende vil komme indlæg om alt hvad der er værd at vide om disse emner. Det er nemlig vores store passion, og vi mener, at enhver kvinde skal have muligheden for at være modebevidst – også når det kommer til undertøj.

Brug lidt tid på at surfe rundt på siden, og find sjove artikler, gode råd og de seneste nyheder inden for tøj og lingeri. Der er med sikkerhed en artikel, der kan udvide din horisont, og hjælpe dig videre i jagten på det helt rigtige undertøj.