Stenslag og det magiske tape

24 februar 2021 Lotte Hindsberg

For mange kan det virke underligt at nævne en rulle tape i forbindelse med biler og stenslag. Men det giver god mening. De fleste billister oplever fra tid til anden et stenslag på en af bilens ruder. Ofte forruden.

Det er her at tapen kommer ind i billede. Det er stort set umuligt at undgå, selv for forsigtige og dygtige billister. Det man til gengæld kan hvis uheldet er ude, er at sætte et stykke tape henover stenslaget. Det mindsker muligheden for at stenslaget arbejder videre og bliver til en revne.

Hvis stenslaget er lille, mindre end en 2 kr. er det muligt at reparere stenslaget. Er stenslaget blevet til en revne eller er den større end en 2 kr. skal hele ruden udskiftes. Det er væsentligt mere besværligt og langt dyrere end en reparation der kan gøres på 15 min. Du kan f.eks. få repareret stenslag i Thisted.

Reparation af ruden

Hvis du skal have ruden repareret starter mekanikeren med at rense ruden og ved hjælp af et vakuum værktøj sikres det, at limen kommer ned i selv den mindste del af revnen. Efterfølgende sikre UV stråler at limen tørre og overskydende lim fjernes. Efterfølgende er ruden så god som ny og det hele har taget omkring 15-20 min. 

Hvis det ikke er muligt at reparere ruden og den skal udskiftes, så start med at undersøge om du har en forsikring der dækker. Nogle forsikringsselskaber gør, men ikke alle.

Start med at sikre at den ruden der bruges er en original reservedel. Du kan risikere at din bil mister værdi, hvis du ikke har brugt en original reservedel. Det tager omkring 2 dage at få udskiftet en rude. 1 dag til at få ruden hjem og så skal værkstedet bruge en lille dags tid på udskiftningen og efterfølgende skal limen tørre inden det er sikkert at du kan køre hjem.

Flere Nyheder